2013-11-03

Nytt grönt i vårt hus

Jag har inga gröna fingrar och har därför en förkärlek till plastblommor, men så ibland blir jag lite trött på mina plastblommor och köper riktiga blommor. Detta brukar sluta med att jag får kasta dom nån vecka senare för jag är så dålig på att vattna dom........... Denna gången skall jag bli bättre på att vattna:-)
Variationen på blommor är minimal hos oss, för det mesta blir det orkidé, murgröna, garderobsblomma och hjärtan på tråd.
 
Ny murgröna! Skål med lock är ifrån H&M, samma mönster som på kudden.
 
Köket
 
Mamma och min moster var i Kinna i fredags, jag bad dom titta efter en ny kruka och dom hittade denna, visst är den fin, man kan ju ha is i den också och kyla dryck i på sommaren:-)
Igår var jag iväg till blomsterlandet för att köpa en orkidé till den nya krukan. Tanken var att jag skulle ha den på bänken ovanför diskmaskinen.....
 
..........men så fick jag ställt den i fönstret och så här i efterhand skulle jag bett mamma köpa 2 för jag ser att jag skulle haft en på varje sida om lampan.
 
Igår såg det ut så här i fönstret.
 
Bricka med oljor och kryddor.
 
Igår kväll.
 
Idag var jag till blomsterlandet igen och köpte bla. en till orkidé för att ha på andra sidan lampan men eftersom jag inte hade 2 likadana krukor så fick jag ta en annan. Denna är lila och jag skall spraya den hade jag tänkt, frågan är om den skall bli vit eller svart?
 
Fönstret idag!
Jag var uppe på vinden och hämtade ner en annan lampa som passade bättre till krukan. Kanske att den är lite för hög men jag får ha den tills vidare.
Så här håller jag på ibland, flyttar krukor, lampor, ljusstakar, hämtar ner saker från vinden, springer upp med saker på vinden som "blir över", ända tills jag "får till det". Är det likadant hos Er?
 
 
Dessa träden vet jag inte vad dom heter men dom fick också åka med hem från blomsteraffären.

 

3 kommentarer:

 1. Åh så fint du har gjort det överallt:) känner igen det där med att prova och ändra lite hit och dit tills jag slutligen blir nöjd och bara njuter. Sen ser jag plötsligt en ny vrå, skulle jag inte ställa...där istället, har jag inte en...i källaren, så är jag igång igen, det är så härligt att hålla på och så härligt att bli klar och så härligt att hålla på osv i all oändlighet:)
  Ha det bra/ Ninni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det:-)
   Skönt att man inte är ensam om att hålla på så;-)
   Kram

   Radera
 2. Älskar burken du har som kruka från hm, zebramönatrad och sugrören i långa höga burken!!
  Du har rätt som du skrev hos mig, svart vitt tröttnar man aldrig på....
  Själv har jag visst dragit igång ett hall projekt...
  Blir galen på alla skor, som inte får plats, trots fem garderober i hallen, stort skoskåp och fem hyllor på väggen :)))
  För mÅnga skor?!?
  Näääää :)))
  Kram!

  SvaraRadera