2012-09-28

Dopinbjudan!

Så här blev inbjudan till Nortons dop i november.
Stämplar och marinblå stämpeldyna från Panduro.Fick lite hjälp med frimärkena, ändra på dom som fröken hade satt upp och ner på i fel hörn.....


Medans vi höll på så passande Norton på att sova.


2 kommentarer:

 1. Fick denna kommentaren för några dagar sedan:
  Så fina inbjudningar ni hade till Nortons dop!!! Skulle du kunna berätta lite hur du gick tillväga och i vilken ordning? Stämplar och stämpeldyna har jag. Var hittade du "vimplarna" och hur gjorde du med dem? Gav du ett avstånd till tryckeriet så du visste att de skulle rymmas? Snöret? Var hittade du det och hur fäste ni det på baksidan? Blev det inte buckligt? Och hålen? Gjorde du dem själv? Mätte du avståndet till kanterna själv? Ser så exakt ut? Tacksam för svar!

  Tusen Tack!! Jag berättar gärna mer om hur jag gick tillväga, det är dock 4 år sedan nu jag minns kanske inte exakt hur jag gjorde.
  Vimplarna klippte jag ut själv i papper ifrån Inex (butik i Göteborg). Jag klippte ut dom ”dubbelt” och veck dom på mitten, satte snören i vecket och limmade. Så att det är liksidiga på framsida och baksida. Jag hade måttat med stämpeln innan så att vimplen var anpassad till måttet på bokstäverna.
  Snöret är sidenband från panduro som jag trädde igenom hålet och tnöt ihop ändarna på baksidan. Hålet slog jag med stans och hammare, jag mätte för att få hålen på avstånd från kanterna.
  Hoppas att du har fått svar på alla frågor nu, annars får du bara höra av dig igen :-)

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för svar. Jättefina, verkligen. Tog det lång tid? Älskar att pyssla men man har ju inte samma tid (eller ork!) nu med en liten. Ska göra ca 30 st. Verkar så svårt tycker jag? Alla mått och allt som ska vara exakt.

  Är de klistrade mot en blå bakgrund? Eller är det kuvertet kanske? Hade du A6 mått på korten? Och vad är det då för size på det blå? Gav du tryckeriet instruktioner om att lämna en lucka på x antal cm så du visste att vimplarna skulle få plats där?

  SVAR:
  Jag kommer inte ihåg hur lång tid det tog men visst var det tidskrävande. Tror inte riktigt att jag gjorde 30 st, lite färre tror jag.
  Jag köpte A5 (halvt A4) i marinblått lite tjockare papper som jag hade som bakgrund till varje inbjudan med tillhörande kuvert. Sedan limmade jag eller om jag fäste det med dubbelhäftade tejp, ett gräddvitt tjockt papper, ca 2 cm kortare i längd och bredd så att det marinblå pappret fick en ram på 1cm runt om det vita. Det är lättast om man köper en papperskärare när du skall skära av kanterna, då spar du tid.
  Jag printade ut texten själv och använde mig inte av ett tryckeri. Det går snabbt och lätt att skriva ut dom i skrivaren på högsta kvalitén.
  Men jag skall inte sticka under stolen med att det var tidskrävande, men jag gillar ju att få det som jag vill, å då är det bäst att göra det själv ;-), hahaha!!

  SvaraRadera