2015-01-08

Cheesecake

Denna cheesecaken gjorde jag på nyårsafton och den var väldigt god, om man får säga så själv?
Här har ni receptet,

10portioner
Recept:

Botten:
14 digestivekex
50 gram smör
2 msk socker

Fyllning:
6 gelatinblad
300g philadelphiaost
3äggulor + 3äggvitor
2dl socker
1tsk vaniljsocker
3dl vispgrädde
1 1/2 dl hallonpuré från mixade och passerade hallon

1. Smula ner kexen i en mixer. Smält smöret. Mixa kexen och droppa i smält smör och tillsätt strösocker.
2. Täck botten på en springform med smulorna och platta till med baksidan av en sked. Sätt in formen i kylen under tiden du gör fyllningen. 
3. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
4. Vispa ihop philadelphiaost, äggulor och strösocker. Tillsätt vaniljsocker.
5. Vispa grädden. 
6. Vispa äggvitan i en separat skål.
7. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Häll 1/2 dl av philadelphiaostsmeten i kastrullen med gelatinet (låt det hastigt blanda sig till en slät smet) häll det sedan snabbt i resten av philadelphiaostsmeten. Vänd i grädden och äggvitan. Dela upp smeten i två skålar och tillsätt hallonpuré i den ena skålen.
8. Häll upp den vita smeten först och ställ in formen i frysen 5 minuter och häll sedan försiktigt på hallonlagret.
9. Ställ in formen i frysen ett par timmar. Lossa kanten med hjälp av en vass kniv.
10. Garnera med grädde och färska bär och pudra lite florsocker.

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar